donderdag 28 april 2011

Babel-Klara - Annemie Tweepenninckx-Luc Tuymans-Angel Vergara

.
Klara, Babel, donderdag 28 april


.
A.T. = Annemie Tweepenninckx
L.T. = Luc Tuymans
A.V. = Angel Vergara

A.T. Demain est un jour très important pour la politique Belge, morgen loopt de deadline af voor de regeringsvorming die heu, een deadline die de NVA zichzelf heeft opgelegd. Ja, hoe zien we dit verder evolueren?
L.T. Euh, is dat aan mij gevraagd?
A.T. Ja, aan u samen.
L.T. Elle dit que maintenant c’est le deadline pour le gouvernement, et comment on voit ça évoluer quoi.
A.T. Merci.
L.T. Niet, euh, niet geloof ik he, ik bedoel: niet. Ik denk gewoonweg dat dit het bewijs is van een politiek die nefast is voor dit land. Ik heb het ook al ettelijke keren gezegd, ik ben er ook op aangepakt door spam op heu, die ik dan binnenkreeg via Facebook of whatever, waar mensen zover gaan als: we zullen het werk van mijnheer Tuymans op een groot plein zetten, het dan in brand steken en daarrond een groot Vlaams volksfeest maken bijvoorbeeld…
A.T. Ja.
L.T. …dat was de kraste dan wel. Maar in ieder geval is hiermee eigenlijk bewezen dat er niets bewezen is. En ik vind het een zeer onconstructief punt, en ik vind het ook hallucinant wat de CD&V heeft gedaan. Zichzelf politiek zelfmoorden als een van de oudste politieke families in België, met iets dat ze dan zelf hebben uitgevonden. Dat is toch onmenselijk of wat?
A.T. Qu’est-ce que vous pensez Angel?
A.V. Eh bien, eh bien je pense que si effectivement, si monsieur Bart De Wever arrivait un jour à la tête de ce pays, c’est très dangereux dans le sens où, par exemple si ça arrivait demain, mais, j’aurais beaucoup de chances de pouvoir partir à Venise sans mon commissaire, qu’on pourrait retrouver comme Ai Weiwei en prison, tout simplement.
L.T. Bwa, zo, zover zal ik, zal het denk ik niet gaan, hoop ik. Maar ik was wel, enfin, ik ben nog steeds bevriend met Ai Weiwei, dus wie weet.
A.T. Ja.
L.T. Maar ik denk dat heu, ja. Het is een heel gemengd gegeven maar het is een gegeven dat misschien… er is één positieve kant aan, dat is dat nu voor eens en altijd een soort van uitklep er geweest is waar mensen dingen hebben durven zeggen die blijkbaar al zeer lang op hun lever lagen.
A.T Ja.
.

Geen opmerkingen: